Just nu har Våga flera uppdrag kring mentorskap. I projektet Vidga normen handlar det om att ge afrosvenska kvinnor samma möjligheter som andra.  Våga har också lanserat en ”mentorbank” för fyra kommuner som vill arbeta med mentorskap på ett mer individuellt plan. 

Uppdragsgivare för Vidga normen är Länsstyrelsen i Stockholm och Vågas roll är att vara processledare. – Vi har lyckats rekrytera flera erfarna och namnkunniga mentorer till detta projekt, berättar Charlotte Haglund på Våga. Vi är ännu bara i början på projektet, men det är verkligen ett roligt projekt att arbeta med, inte minst då de unga kvinnorna är superentusiastiska! De behöver vidga sitt nätverk och målet är att ge dem en plattform att komma vidare på. Vi får se om några månader hur långt vi kommer.

Läs gärna mer på www.vidganormen.se

I ett gemensamt projekt i kommunerna Håbo, Enköping, Upplands-Väsby och Knivsta har Våga byggt upp en mentorbank. Intresserade ledare i kommunerna kan gå in på sidan http://www.mentorprogrammet.se/ och anmäla sitt intresse för en mentor. – Här har vi 18 chefer som kan få en egen mentor, berättar Charlotte. Mitt uppdrag har varit att ta fram ledarprofiler och nu får vi se om det kommer in ansökningar. De kommer då till mig och jag ska matcha dem på bästa sätt. Helst ser vi mentorer och adepter från olika kommuner.

Share This